lijnen nieuw audi tt schets

De lijnen van de Audi TT

Toen Audi het doek aftrok van de nieuwe TT was niemand echt verbaasd. Hij leek bijzonder veel op zijn voorganger. De lijnen van de nieuwe TT kunnen we dus ook niet bekijken zonder deze naast de lijnen van de oude TT te leggen… En dat doen we dus ook.

audi tt oud vs nieuwEn meteen zie je wat we eigenlijk al wisten, minimale wijzigingen aan het design. Onderhuids is er natuurlijk wel flink wat veranderd. De nieuwe TT staat nu natuurlijk op het MQB platform van de VAG groep. Net zoals de Golf, A3 en wat Skoda’s. Maar aan de buitenkant hebben ze zoveel mogelijk moeite gedaan om de TT’s op elkaar te laten lijken. Wat mij betreft jammer. De vorige stap, van de eerste naar de tweede TT was veel groter, terwijl het toch duidelijk een Audi TT bleef. Ik vind daarom dat de ontwerpers zich er een beetje te makkelijk af hebben gemaakt. Je kan ook een nieuwe versie maken van een auto zonder dat je het totale lijnenspel overneemt in mijn ogen. Maar goed, laten we het dan hebben over de wijzigingen die ze dan wel hebben gemaakt. De voorkant is flink aangepakt en dan vooral de koplampen, motorkap en de single frame grille. De koplampen zijn een stuk scherper gemaakt en onder de lijn van de motorkap geplaatst. De single frame grille heeft nu de zeshoekige variant, zoals de andere Audi’s van deze generatie. audi tt schetsenDe lijnen in de zijkant van de auto zijn wat scherper en hoekiger geworden. Waar de lijnen in de vorige TT nog licht gebogen waren en er lichte welvingen zaten in de panelen. Zijn het nu rechte lijnen geworden en scherpe vouwen. Wat past bij de nieuwe voorkant.

audi tt achterkant schetsDe wijzigingen aan de achterkant zijn nog wel het lichtst. Ja de lijnen hier zijn weer wat scherper. En de koplampen hebben er een hoekje bij, of af, net hoe je het wilt zien. Maar daar stopt het wel bij.

Betekent dit dan dan de nieuwe TT niet mooi is? Nee natuurlijk niet, de TT blijft ene mooie wagen en is nu strak getrokken voor deze tijd. Ik vraag me alleen af wat ze over 3 jaar gaan doen als de TT weer een facelift moet, aangezien dit als een facelift aanvoelt en mensen misschien tegen die tijd ├ęcht iets anders willen.

Wat denk jij?

romanoDe lijnen van de Audi TT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *