clio-hdhmz

De Renault Clio zoals die had moeten zijn

In de rubriek ‘Hoe die had moeten zijn’ houden we elke week een auto onder de loep, die op zich wel aardig is.. maar net dat ene puntje mist. Vervolgens knallen we die door photoshop om het precies dat extras te geven wat wij vinden dat die mist.

We trappen af met de Renault Clio, simpelweg omdat ik die ooit al eens onder handen had genomen en dus het plaatje al had liggen.

Van zichzelf vind ik de Renault Clio eigenlijk een prima auto, behalve drie puntjes, waarvan twee te maken hebben met de styling en 1 met de motorisering.

Motorisering heel simpel, de instapper heeft 90 pk en dat is toch echt te weinig om vlot van zijn plek af te komen. Je mist gewoon flink wat sensatie. Het zal een prima motortje zijn voor je oma of schoonmoeder, maar zelf zou ik mij er in dood vervelen. Dan lijkt de oplossing simpel.. Je pakt gewoon een motoriserinkje hoger, namelijk de versie met 120 pk of zelfs de RS met 200 pk, toch? Ja maar dan komt het probleem. Alle versies behalve de instapper hebben namelijk een automaat, dat oogt misschien wel sportief met z’n flippers aan het stuur, maar het doet ¬†af aan de beleving. Je hebt toch altijd minder controle en het reageert toch even op een ander moment dan je zou willen. Enfin, maar dat is natuurlijk niet iets wat ik door Photoshop kan halen.

Renault clio

Wat ik wel kan aanpassen zijn de koplampen. Die vind ik namelijk veel te groot voor dit formaat auto. Dus die heb ik dan ook een stukje kleiner gemaakt zodat ze totaal onder de motorkap blijven. Dit geeft de Clio wel een lekker gemeen bekkie vond ik zelf. Daardoor loopt de zwarte lijn mooi strak door in de koplampen. Al had ik dat nu achteraf gezien een stukje netter kunnen doen.

De twee aanpassing is een reactie op het feit dat er geen mooie driedeurs versie van de Clio is, die had namelijk een veel mooier daklijn kunnen hebben, samen met wat opgetrokken schouders geeft dit een veel sportievere look.

renault clio coupe concept

Wat vinden jullie ervan?

romanoDe Renault Clio zoals die had moeten zijn

Comments 1

  1. Pingback: Rijtest Renault Clio RS | CarGeeks.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *