Project F Ugur Sahin

Dutch Design: Project F

Getekend en gerenderd door Ugur Sahin is dit een concept op basis van de huidige Ferrari 458. En ik moet zeggen wat een dik ding is dit! Dit concept wordt op dit moment ontwikkeld met een gelimiteerde productie oplage. In andere woorden, er dus een kleine kans dat dit ding ooit over het asfalt heen scheurt. Yes Please!Ferrari 458Project-F-Concept-by-Ugur-Sahin-Design-11-720x405

De auto waar die op gebaseerd is, de Ferrari 458, daar ben ik niet zo een fan van, vooral niet van de voorkant. Ik vind de grille in de neus veel te plat en samen met die koplampen werkt het al helemaal niet. Deze neus daarentegen, daar kan ik mij wel in vinden. De rechthoekige grille is eruit gegooid en vervangen door een interessantere vorm. Al vind ik Leds in alleen de koplampen mooier, nu hebben die Led-units in de grille een beetje een after-market gevoel. Maar verder de voorkant, met die mooie bolling in de motorkap en de koelsleuven bij de koplampen, prachtig!

Project-F-Concept-by-Ugur-Sahin-Design-08-720x405De scherpe vouwen in de zijkant zijn mij net iets te extreem. Maar ja waarom zou je na zo een extreem front niet op diezelfde voet verder gaan. Ik vind persoonlijk de bolling die de schouderlijn maakt niet zo mooi. Daar zou ik zelf dan weer voor een scherp vlak gaan. Over extreem gesproken, wat denk je van die motorkap. Zeg maar de motorkap van de Aventador maar dan in het kwadraat, heel vet.

Project-F-Concept-by-Ugur-Sahin-Design-09-720x405Zowel als op de voorkant als achterkant is de link met Ferrari behouden door de kop en achter lampen. Terwijl het front nog wel iets wegheeft heeft van de 458, maar dan extremer, heeft de achterkant wel iets weg van een kruising tussen de F12 Berlinetta en de LaFerrari. En eerlijk gezegd vind ik die niet helemaal geslaagd, althans op deze foto dan.

Maarja wie ben ik… Eentje bestellen kan ik toch niet!

Jij wel? Ga dan eens naar UgurSahinDesign.com

romanoDutch Design: Project F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *