Mercedes S63 AMG Coupé

Mercedes bens s63 amg motorMercedes’ grootste coupe heeft er een AMG badge bij gekregen en wel de 63 AMG badge. Onder de motorkap ligt een 5.5 liter grote V8 met twee turbo’s erop geschroefd. Die combinatie levert een vermogen van 585 pk die goed is voor een begrensde topsnelheid van 300 km/u. Het koppel is met 900 Nm gigantisch te noemen en katapulteert deze bolide binnen 3.9 seconden naar de honderd, als je wat extra heb neergelegd voor de MCT bak en de 4Matic. Dat ondanks dat deze bak maar 5 kilo onder de 2 ton zit!   Dus met power en prestaties heb je genoeg om over op te scheppen in de kroeg, maar hoe zit het met de looks?

Mercedes-Benz_s63_AMG_4Matic-14-011-1024Ja het is een mooie coupe, ja het is herkenbaar een Mercedes maar nee, het ziet er niet uit als een AMG. De voorkant bijvoorbeeld heeft minimale verschillen met die van de CLA en de C-klasse. Ik snap dat Mercedes een gezins-smoeltje wilt, maar dat hoeft niet te betekenen dat je praktisch dezelfde lampen en grille op elke auto hoeft te monteren.

Verder ziet het front er niet uit als een front van een AMG, hij is veel te subtiel, veel te lief. Misschien is dat wel precies wat huidige Mercedes klanten willen hoor. Maar van een AMG verwacht ik dat je het er duidelijk vanaf ziet. Nu zou ik de voorkant bijna saai willen noemen.

Mercedes Bens S63 AMGEn profil zie je ongeveer hetzelfde. Een mooie elegant daklijn en een lage slanke vorm. Maar van een AMG, of eigenlijk van elke coupe verwacht je wat spierballen. Ik vind de lijnen in de zijkant die naar elkaar toe lopen ontzettend mooi, maar ik mis de gespierde ‘heupen’ bij de achterste wielkasten. Op dit moment mist de auto ‘karakter’. Dit is het ontzettend mooie meisje in de bar, dat geen woord durft te zeggen en tam is in bed. Oftewel, je bent er snel genoeg op uitgekeken. Puur over het uiterlijk dan, wat performance wise is dit zeker geen tam meisje.

Mercedes-Benz_s63_AMG_4Matic-14-010-1024De achter partij, daar kan ik heel kort over zijn. Die vind ik totaal mislukt. Ten eerste lijkt dit totaal niet op een Mercedes door die achter lampen. Al denk ik dat het er een stuk mooier had uitgezien als de aluminium strip was weg gelaten en misschien ook dat spoilertje a la Laguna coupe.  Hopelijk trekken ze dat allemaal recht bij de eerstkomende facelift.

Mercedes-Benz_s63_AMG_4Matic-14-i03-1024Het interieur is wel even anders met twee gigantische schermen in het dashboard. Ik weet nog niet of ik het wel of niet mooi vind, daarvoor zou ik er moeten zitten denk ik. Los van de schermen ziet het interieur er subliem uit. Al vraag ik me af of de midden tunnel niet in de weg zit bij de handgeschakelde versie.

Eindoordeel? Zou ik mijn geld er aan uitgeven? Nee zeker niet, daarvoor heeft een te onuitgesproken styling. Zou ik een stuk willen rijden als iemand me de sleutels overhandigt? Zeker wel! Ik zou pas stoppen als de benzine of de banden op zijn. Wat denk jij?

7item(s)

 

 

romanoMercedes S63 AMG Coupé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *