Nissan spot sedan concept

Nissan Sport Sedan Concept

Nissan heeft op de Detroit Motor Show the Nissan Sport Sedan onthuld en wat een beauty is het geworden. Mooie strakke lijnen en een lage en brede body, zoals het een concept betaamt. Dit concept moet de toekomstige design richting van Nissan aangeven en daar kan ik best mee leven.

01-Nissan-Sport-Sedan-Concept-04-720x480

Exterieur

V-Motion is hoe ze het nieuwe designtaaltje noemen, de desgenoemde V komt duidelijk naar voren in de voorkant van de auto. Zowel de grille, het chromen randje en de koplampen hebben deze vorm. Al noemen ze de koplampen bij Nissan zelf boomerangs. Uiteraard met LEDjes, want zonder kan natuurlijk niet.

Nissan spot sedan concept zijkantIn de zijkant vind je veel scherpe lijnen en een ‘losliggend’ dak, wat het tot een gesculptuurd geheel maken. De lage stance wordt mooi benadrukt door de gigantisch 21 inch wielen. Normaal ben ik niet zo fan van een zwevend of losliggend dak, waar de raamstijlen zwart zijn en de bovenkant gekleurd. Maar op dit concept vind ik het goed werken. Waarschijnlijk om dat het stuk dak optisch heel dun is, omdat ze de onderkant daarvan weer zwart hebben gemaakt.

Nissan spot sedan concept achterkanDe achterkant had wat mij betreft best iets breder gemogen. Het hele concept voelt laag en breed aan behalve aan de achterkant. Voor de rest daarentegen vind ik het een mooi geheel, er zitten wat scherpe vouwen in en toch voelt het niet te druk aan.

Interieur

Nissan spot sedan concept front Al met al voelt het interieur bijzonder premium aan, wat natuurlijk niet gek is bij een concept. Ik ben benieuwd wat er hiervan doorgevoerd wordt in toekomstige modellen. Ik vind het middenconsole met zijn scherpe hoeken goed gelukt al vind ik de tunnel in het midden wel heel hoog. Zo wordt het wel heel moeilijk om je hand ‘per ongeluk’ op je vriendin’s been te laten glijden.

Kortom een best wel dik ding. Jammer genoeg denk ik dat wij hier in NL weinig gaan terug zien van deze design taal. In ieder geval niet in een mooie Sedan. Nee, wij zullen het hier moeten doen met een Qashqai. Ach ja, het concept daarvan oogde ook best okay.

Nissan-Qashqai-Front-Three-Quarter-View-720x405TOCH?

 

 

romanoNissan Sport Sedan Concept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *