Audi r8 rijtest

Rijtest: Audi R8 4.2

Okay first up: De Audi R8 is sinds ie uit is altijd mijn favoriete auto geweest. Dit was gewoon de droomauto voor mij. ‘Romano wat zou je als eerste doen als je de jackpot wint?’ ‘Naar de Audi dealer voor een R8′. In elk gesprek over auto’s kom ik weer bij een R8 terecht. Zo ook toen ik met een vriendin van mij aan het kletsen was, we noemen haar voor het gemak even ‘S.’. Nadat ik haar, zoals aan iedereen, had verteld dat de R8 mijn droombak was reageerde zij met: ‘Huh, waarom heb je dat nooit verteld? Je weet toch dat mijn vader een R8 Spyder heeft?’ Waarop ik haar schuin aankeek met de gedachte: ‘Ja natuurlijk weet ik dat, maar je had de hint tot nu toe nooit gesnapt…’

Anyway S. rijdt regelmatig voor Stichting Opkikker met de R8, om op die manier de dag van kindertjes met een chronische aandoening op te vrolijken. Dus de afspraak was gezet, volgende keer dat zij daar naar toe ging mocht ik mee :D.

Om het verhaal kort te houden, na mij zo lekker te hebben gemaakt, vertelde S. mij dat sinds het haar vaders auto was, ik niet mocht rijden. Oooow :(

Gelukkig was S. niet de enige met een R8 die dag bij Stichting Opkikker. Dus toen de eigenaar van de R8 4.2 Coupé bij S. in de auto kroop, omdat hij benieuwd was naar de Spyder met de V10 motor, kreeg ik doodleuk de sleutels van zijn R8 in mijn schoot geworpen.. Yes!!audi-r8-rijtest2

Okay daar gaan we dan, eerste keer in een supercar. Mooi, deze R8 heeft de handbak in tegenstelling tot de S-tronic in de Spyder. Hmm… okay niet laten afslaan, niet laten afslaan, niet laten afslaan… Ja hoor, afgeslagen, hmm… Okay,  poging twee, minder voorzichtig met het gaspedaal. Dat gaat toch wel prima. Ik dacht dat bij de geringste beweging in het gaspedaal de auto vooruit zou schieten, maar dat bleek mee te vallen. Sterker nog, als je rustig schakelde en gas gaf zoals in een normale auto, dan reed ie ook als een normale auto. Heel geciviliseerd, misschien wel te geciviliseerd.

Okay ik was rustig het dijkje opgekomen, nu tijd voor plankgas. Zo! Wat schiet dat ding omhoog in zijn toeren, voor je het weet moet je weer schakelen, en weer schakelen, en weer. Ik kijk op de teller en zat al op 160. Maar het voelde als 80.. en daar vond ik ook meteen het minpunt van deze auto. Je zit zo goed ingepakt, met dikke leren stoelen, veel soundproofing, comfortabele schokdempers, enzovoort dat het allemaal niet heel snel voelt. Ja, aan de ene kant geeft dat aan dat die auto veel hogere snelheden aan kan en ontzettend stabiel ligt. Maar dat betekent ook dat je flink hard moet rijden, voordat je echt lol kan hebben met deze auto… En waar in Nederland kan je dat nou behalve op een circuit. Ik heb toch het idee dat ik iets mis aan rijbeleving door al die luxe om je heen in de R8. Ik snap dat je voor dit geld dat ook moet verwachten, maar al die luxe doet ik mijn optiek afbreuk aan de fun factor die je verwacht in zo een auto. Want wees nou eerlijk een R8 is niet bedoeld als praktische wagen. Nee, een R8 is gewoon bedoeld als speelgoed, okay heel mooi en duur speelgoed.. maar nog steeds speelgoed en speelgoed moet  vanaf het begin af aan een dikke grijns op je gezicht zetten.audi r8 rijtest

Maar bij de R8 heb je niet het idee dat je een autootje in je hand hebt die je door de kamer heen kan jakkeren, nee de R8 is zo een model autootje van je vader dat op een plateautje stond en waar je echt niet aan mocht komen omdat ie zo mooi was. Dat is de R8, ontzettend mooi, maar ik zou hem nooit op het randje de bocht door jagen. Daar voelt hij ook gewoon te zwaar voor aan. Ik had verwacht dat die ontzettend lichtvoetig zou aanvoelen, maar dat was ie gewoon niet. Het voelt gewoon als teveel auto om je heen.

Tsja daar gaat je droom auto dan… Ze zeggen dat je nooit je idolen moet ontmoeten en dat was voor mij dit keer dan ook waar. Hoewel ik het nog steeds een plaatje van een auto vind, is het voor mij niet meer de ultieme wagen.

romanoRijtest: Audi R8 4.2

Comments 3

 1. S

  Hier de S zoals omschreven hierboven….
  Wees de volgende X gewoon duidelijk, subtiele hints werken niet ….ik ben een vrouwtje…
  Geweldig mooi was die glimlach van jou dat je nu eindelijk links in de R 8 mocht zitten ipv de rechterkant, passagierskant. Wat aardig van die andere audi eigenaar!! Maar eerlijk is eerlijk, er was een rede dat hij bij mij in de auto kroop. De schakelbak is toch minder snel, maar geeft wel meer autorijgevoel. Maar met de flippers is het ook een heerlijke beleving hoor!
  De audi r8 is inderdaad mooi speelgoed, maar op dit speelgoed raak ik nog lang niet uitgekeken, elke X als ik deze ” droomauto” zie komt mijn glimlach vanzelf opduiken, en maakt mijn hart een dubbele hartslag bij het geluid van het starten van de motor.
  Een auto op het randje van de bocht doorjagen……zo zag ik een foto van afrojack laatst voorbij komen, die ook een poging deed. Maar dan kan je beter gaan karten, ik wil dan zeker wel mee met je!!!
  Jammer dat ik je droom in duigen heb laten doen vallen, het laten uitkomen van dromen is toch iets meer mijn ding. Ik ben benieuwd naar je zoektocht!
  Maar geniet vooral tijdens die zoektocht!
  Dikke knuffel van audigirly S

 2. Pingback: Lotus Exige v6 Cup Video - CarGeeks.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *